06 - 20 531 710     | info@skerp.eu

Digitale sales configurator

Stel uw machines foutloos samen met gaming!

Serious gaming

Steeds meer toepassingen op het gebied van visualisatie worden onderbouwd vanuit de gaming hoek. Immers, met deze techniek is het zeer eenvoudig mogelijk om snel duidelijk te maken wat er bedoeld wordt. Zeg maar 'plaatje - daadje'. Afbeeldingen (en zelfs de bewegende variant, film) zeggen meer dan 1000 woorden, waardoor het steeds makkelijker wordt je verhaal te ondersteunen en niet slechts van woorden afhankelijk te zijn.

Gaming gaat zelfs nog een stuk verder, hiermee kun je op voorhand bedachte situaties of uitvoeringen op voorhand vastleggen, en volgens een stappenplan (levels) je doel bereiken. Omdat we in 2011 al vele signalen kregen, hebben we, samen met Grendel Games in Leeuwarden, de stoute schoenen aangetrokken en een configurator opgezet waarmee het eenvoudig werd om een transportband samen te stellen. Ook hier, 'plaatje-daadje' waarbij het eenvoudig werd om zonder vertroebeling van taalgebruik, aan iedereen duidelijk te maken wat er precies bedoeld werd in de verkoopkolom. Wil je het voorbeeld zelf bekijken? Kijk dan eens op deze link: KLIKKEN MAAR HIER

Het grote voordeel van deze techniek is dat de uiteindelijke gebruiker zelf op zijn eigen moment en eigen locatie, waar dan ook ter wereld, in kan loggen in de software en zo kan kijken welke machine het beste in zijn situatie past. Veel van de maatwerk mogelijkheden worden op deze wijze gekanaliseerd en in de bestaande machinetypes en varianten gepast. Er blijft echter altijd de mogelijkheid om net dat beugeltje of steuntje toe te passen, maar de hoofdlijn is dat de klant op deze wijze voor ca. 90-95%% al wel de werkzaamheden voor engineering heeft ingevuld. De lead die hiermee gecreëerd wordt is van hoge waarde en kan met slechts een kleine aanvulling omgezet worden in een passende offerte.

Op deze wijze is het offerteproces volledig geautomatiseerd en voor de echte klantspecifieke aanvullingen kun je een 24 uurs tijdslot vastleggen waarbinnen er gereageerd moet zijn. Zo kun je snel schakelen en de order afronden!

Na deze configuratie wordt er een koppeling gelegd met allehande ERP oplossingen, waarin de engineeringswerkzaamheden vastgelegd zijn en de fysieke levering plaats kan vinden.

Zo maken we het offerteproces uitdagend voor de klant, en van hoge waarde voor de producent!